Laatste nieuws

  • Penningmeester

    Penningmeester

    Informatie
    15 juli 2019
    Ter herinering aan de begin...
Onze BuurtDeelname aan Onze Buurt 2016,
Onze Buurt 2016 leverde een record aantal van 77 inzendingen op. 
De jury heeft in twee weken tijd alle inzendingen gelezen en uit de enorme berg buurtprojecten 6 inzenders gekozen. 

Op 2 november was het dan eindelijk zover, we werden verwacht in de ECI-fabriek te Roermond voor de uitslag van deze actie. De eerste prijs was niet voor onze ruilwinkel, wel de tweede, waar we ook heel blij mee zijn.

Een trotse voorzitter en de initiatiefneemster van de ruilwinkel poseren met de ontvangen cheque.

Het juryrapport:

3000

De Ruilwinkel begon de jurymiddag op 19 oktober met pech: de voorzitter zat in het buitenland, dus moest de secretaris de presentatie alleen doen en liep toen ook nog tegen lichamelijk ongemak aan. Vanuit Eygelshoven was geen supportersbus meegekomen om hem erdoorheen te juichen. Maar dat deed niets af aan het warme en overtuigende verhaal van de ruilwinkel.

Het concept is even simpel als doeltreffend: gooi overtollige spullen niet weg maar breng ze naar de ruilwinkel. En neem vervolgens mee wat van je gading is. Zit er niets voor je bij dan mag je schenken ook. De ruilwinkel heeft inmiddels sinds de oprichting in 2015 een kleine 3000 bezoekers binnen gehad. Het voorkomt verspilling en helpt mensen die het niet zo breed hebben aan huisraad, kleding en speelgoed. De vrijwilligers van de ruilwinkel hebben vanwege een “rugzakje” moeite om in een betaalde baan te functioneren, maar kunnen via dit werk ervaring op doen en een zeer zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. De ruilwinkel is een super sociaal project dat voorziet in een duidelijke behoefte. De initiatiefneemster geeft een fantastisch voorbeeld van actief burgerschap.

Willem Pothoff, voorzitter

 

WIJ GAAN VERHUIZEN!!!

Vanaf 9 januari heeft de ruilwinkel in Eygelshoven een andere plek, namelijk het Socio-Project. De winkel had dringend behoefte aan een nieuwe locatie vanwege het nog steeds groeiend aantal leden en de grote hoeveelheid spullen die over de toonbank gaat. De bedoeling is dat de ruilwinkel begin februari haar deuren op de nieuwe locatie opent. verhuizing

Subsidiebijdrage gemeente

"Omdat de ruilwinkel werkt met sponsors en dit aantal erg terug loopt, heeft het bestuur van de ruilwinkel contact gezocht met de gemeente. Deze laatste is op zoek gegaan naar mogelijkheden om te helpen en dit heeft geresulteerd in een subsidiebijdrage. Hierdoor wordt de verhuizing van de ruilwinkel naar een ruimere locatie mogelijk. Ik ben erg blij dat we deze bijdrage hebben kunnen leveren aan een dergelijk goed lopend burgerinitiatief", aldus wethouder Huub Wiermans (Sociale Zaken/Armoedebeleid). De nieuwe plek is de voormalige ruimte van de kinderopvang in het Socio-Project. Deze is centraal gelegen en heeft veel vierkante meters.

Succes

Inmiddels heeft de winkel 668 leden en gaan er circa 560 goederen per week in en uit in de drie dagdelen die de ruilwinkel open is. Er werken nu 20 vrijwilligers en er wordt gebruik gemaakt van een geautomatiseerd systeem. Wethouder Tim Weijers (Wijkwethouder Noord): "Het succes van de ruilwinkel is geweldig en inmiddels heeft dit concept haar functie voor de wijk en haar inwoners bewezen. Tevens vind ik de ruilwinkel een uitstekend voorbeeld van de zogenaamde participatiemaatschappij, waarbij eigen kracht van inwoners en de buurt centraal staat. Bovendien is de ruilwinkel daarnaast ook een heuse ontmoetingsplek geworden."

Home

 

Openingstijden

 Door een groot gebrek aan vrijwilligers kan het zijn dat de ruilwinkel gesloten is. Wij verzoeken u daarom op onze website en/of op facebook eerst te kijken of de ruilwinkel die middag open is. Wij zullen hierop namelijk aangeven of we die dag GESLOTEN zullen zijn. Wij vragen begrip voor deze maatregel,  zolang het vrijwilligersbestand niet groter is geworden.

   

Maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur

Contactgegevens

adres

Stichting Ruilwinkel
Eygelshoven
Terbruggen 14
6471 JV Eygelshoven
045 - 545 97 95
(tijdens openingstijden)

adresShowroom
Christinastraat
Christinastraat 52
6471 EW Eygelshoven

bank
Bankverbinding
RABO bank
IBAN: NL56 RABO 0337 3819 25
BIC: RBRBNL2A

kvk

Kamer van Koophandel
62033093

Stand van zaken

 1084 Leden


 12 Vrijwilligers


Bijgewerkt  26-02-2020